Sociala medier

Sociala medier

 

De flesta av oss har idag full koll på sociala medier och använder oss av medierna dagligen. Sociala medier är ett samlingsbegrepp för webbplatser och mobilappar som människor kommunicerar genom. Om du driver ett företag och vill använda dig av plattformarna i marknadsföringssyfte så behövs det djupare kunskap om medierna. 


Det här jobbar vi med vad gäller sociala medier:

 

Interaktion och deltagande: Vi jobbar med att få personer att aktiva klicka på era annonser och göra dom intresserade av er som företag. Exempelvis att man ställer frågor till personer eller ber om feedback eller kör ett quiz för sina följare.

 

Relation: Vi jobbar med levande material i form av videos och bilder och jobbar på så sätt till oss en relation med följarna. 

 

Snabb information: Via sociala medier når man snabbt ut med viktig information till sina följare. Det kan vara ren och skär information om en produkt eller tjänst eller en storslagen kampanj som man vill att följarna skall aktivera. 

 

Dessa medier jobbar vi aktivt med i dagsläget:

 

Facebook – Instagram – YouTube – LinkedIn – Snapchat – TikTok

 

I varje plattform når vi ut till olika typer av målgrupper och våra kunder har så klart olika behov för vilka de vill synas för och hur mycket de vill synas. Vi har experter på dessa olika medier där vi har en djup kunskap om hur annonseringen bör göras och hur man jobbar kostnadseffektivt. 

 

Vi har även möjlighet att sätta upp konton till ert företag ifall ni i dagsläget inte har ett företagskonto i dessa medier och sedan kan vi även erbjuda support i dessa medier om ni känner att ni inte har tid att sköta det själva. Det enda vi tillsammans behöver göra är att sätta upp en målplan för medierna, så att vi drar åt samma håll i arbetet med plattformen.

 

Nedan följer lite kort enkel information om sociala medierna:

 

Facebook: Det största sociala nätverket som finns just nu. Här kan du umgås med andra personer över plattformen. Man kan skicka meddelanden till varandra och kommunicera på varandras “wall” – man kan även lägga upp filmer och bilder, tävla och spela mot varandra. 

 

Instagram: Ett av de snabbast växande sociala nätverken. Detta är en mobilapplikation där du kan dela foton och filmer och ladda upp “storys” och samtidigt kommunicera med dina vänner och följare.

 

Youtube: Att använda sig av Youtube som annonserings fönster gör att du når ut till en bred publik och på Youtube kan man knyta sig an till sin målgrupp på ett smart sätt. Vi hjälper dig hela vägen in i mål – att du annonserar till rätt målgrupp, vid rätt tidpunkt och med ett tydligt budskap. Vi har möjlighet att skräddarsy smarta kampanjer som når dina framtida kunder på ett effektivt sätt.

 

Snapchat: Det är en mobilapplikation där du kommunicerar med att skicka bilder, videos och meddelanden till dina vänner och följare. När man skickar till en vän så kallar man det för “Snap” därav namnet Snapchat. 

 

LinkedIn: Den här plattformen lutar sig mer liknande ett professionellt nätverk där man diskuterar arbete och företagande. 

 

TikTok: I den här mobilapplikationen delar man korta videosnuttar med sina vänner och följare. Det spås att TikTok kan bli den största plattformen inom kort. På TikTok befinner sig en lägre åldersgrupp. 

Advago Digital Marknadsföring
Behöver du hjälp? Tveka inte att höra av dig till oss.